Lagret med avfallspåsar försvinner från området

Vi har fått information från Eskilstuna Energi & Miljö (EEM) om att de inte längre kommer att fylla på vårt lager med avfallspåsar vid anslagstavlan och det besked vi har fått är att de kommer att avsluta detta lager omgående.

Informationen från EEM:
Vi  vill informera om att ni ute i Ramsnäset har haft ett lager med färgade påsar till er avfallshantering, som vi har fyllt på med jämna mellanrum. Vi har dock konstaterat att det är alldeles för stort svinn av färgade påsar i det här lagret, i relation till hur många som har abonnemangsformen 6 påsars sortering ute i Ramsnäset. Det går åt nästan 2,5 gånger mer färgade påsar än normalt. Det är en orsak till att vi behöver avsluta den här servicen med ett lager. En annan orsak är att det ger vår servicebil extra arbete samt att det här är ingen tjänst vi tillhandahåller normalt, utan det ska gå via Postnord först och främst.

Ni får själva i fortsättningen göra som andra i kommunen och fästa dit den färgen ni vill ha på brevlådan, så delar Postnord ut nya rullar. Det går att fästa en påse på brevlådan eller skriva en lapp med dem färgerna man behöver.

Det finns även en del fritidsboenden i området och där är rekommendationen att sätta ut en brevlåda själv, enbart för ändamålet, eller gå ihop med någon granne för att få nya påsar. Man kan även ringa till kundtjänst och beställa nya påsar och hämta upp i receptionen på vårt huvudkontor.

Vi går ut med mer information vad som kommer gälla för fritidsboendena närmare säsongen, så det finns information att delge alla medlemmar.

/Styrelsen

Det här inlägget postades i Information. Bokmärk permalänken.